Forfatter: Sharon Miller
Opprettelsesdato: 19 Februar 2021
Oppdater Dato: 26 Juni 2024
Anonim
Joyciline Jepkosgei vant New York City Women's Marathon i sitt første 26.2-mils noensinne - Livsstil

Innhold

Joyciline Jepkosgei fra Kenya vant New York City Marathon søndag. Den 25 år gamle idrettsutøveren løp banen gjennom de fem bydelene på 2 timer 22 minutter og 38 sekunder – bare syv sekunder fra banerekorden, ifølge New York Times.

Men Jepkosgeis seier slo mange andre rekorder: Hennes tid var den nest raskeste av en kvinne i maratonhistorien og den raskeste med noen kvinne som debuterer i New York City Marathon. Jepkosgei ble også den yngste personen til å vinne det prestisjetunge løpet siden 25 år gamle Margaret Okayos seier i 2001, ifølgeTID.

Selv om det å vinne det største maratonløpet i verden er en fantastisk bragd i seg selv, er det kanskje enda mer spektakulært at dette var første gang Jepkosgei noen gang løp en distanse på 26,2 mil. Ja, du leste riktig. New York City Marathon var bokstavelig talt Jepkosgeis første helmaraton. Som noensinne. (Relatert: Hvorfor en olympisk triatlet er nervøs for sitt første maraton)

For ordens skyld var Jepkosgeis konkurranse bratt i år. Hennes vanskeligste motstander var Kenyaneren Mary Keitany, som har vunnet New York City Marathon fire ganger, inkludert i 2018. Keitany endte opp kun 54 sekunder bak Jepkosgei, og markerte det sjette New York City Marathon på rad der Keitany har fullført i topp to. (Se: Hvordan Allie Kieffer forberedte seg til NYC Marathon 2019)

Når det gjelder Jepkosgei, innrømmet hun overfor journalister at hun først ikke skjønte at hun hadde vunnet maraton. "Jeg visste ikke at jeg vant det. Mitt fokus var å fullføre løpet. [Strategien] jeg hadde planlagt var å fullføre løpet sterkt," delte hun. "Men de siste kilometerne så jeg at jeg nærmet meg målstreken og at jeg var i stand til å vinne."

Selv om Jepkosgei bare har kjørt profesjonelt siden 2015, har hun allerede oppnådd noen seriøst imponerende prestasjoner. Hun har vunnet sølvmedaljer ved verdensmesterskapet i halvmaraton 2017 i Valencia, Spania, tjent en bronsemedalje i det afrikanske mesterskapet 2016, og satte verdensrekorder med sine tider i halvmaraton, 10-, 15- og 20-kilometer løp, ifølge til WXYZ-TV. I mars, under sin første tur til USA, vant Jepkosgei også New York City Half-Marathon.

Hun er kanskje relativt ny i spillet, men Jepkosgei inspirerer allerede løpere overalt. "Jeg visste egentlig ikke at jeg kunne vinne," sa hun i en uttalelse, pr Boston Globe. "Men jeg prøvde mitt beste for å gjøre det og gjøre det og avslutte sterkt."